Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

COVID-19 – bedrijfsupdate

4 jaar geleden

In het licht van de COVID-19-pandemie willen we graag kort uitleggen welke maatregelen we nemen om enerzijds de veiligheid van onze medewerkers te beschermen en anderzijds de dienstverlening te blijven bieden die onze klanten gewend zijn.

We volgen de relevante overheidsrichtlijnen, waaronder thuiswerken. We kunnen u verzekeren dat dit geen invloed heeft op de manier waarop we het vermogen van onze klanten beheren en evenmin op het strenge toezicht op onze fondsen en strikte controles die nog steeds worden gehanteerd en doeltreffend zijn.

Antwoord op de belangrijkste vragen:
  • Wat doet Architas om uw medewerkers en uw klanten te beschermen?
  • Hoe beheert Architas onder de huidige marktomstandigheden uw geld?
  • Kan Architas nog steeds de beleggings- en bewakingsprocessen toepassen als de teams thuiswerken?

Wat doet Architas om uw medewerkers en uw klanten te beschermen?

Op grond van de ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 hebben we onze reis- en evenementbeperkingen aangescherpt, zodat medewerkers geen onnodig risico lopen.

Al onze externe evenementen zijn opgeschort totdat ze weer veilig kunnen plaatsvinden. Nu steeds meer overheden wereldwijd sociale distantie stimuleren, vinden we het niet verstandig om op dit moment door te gaan met deze activiteiten.

We houden u op verschillende manieren op de hoogte van de invloed die de snel veranderende marktomstandigheden momenteel hebben op de wijze waarop we portefeuilles beheren. Ook houden we regelmatig contact met u via onze website en rechtstreeks per e-mail.

Architas is begin maart overgestapt op een totaal thuiswerkbeleid voor onze kantoren in het VK, Ierland, Frankrijk en België. We hebben al een aantal jaren een flexibel werkbeleid en bereiden ons al een aantal weken voor op dit scenario. Als internationaal bedrijf zijn we goed uitgerust om ons strikte portefeuillebeheer en onze strenge controles vanop afstand voort te zetten.

Hoe beheert Architas onder de huidige marktomstandigheden uw geld?

Als multimanager richten we ons met name op spreiding en risicobeheer voor onze klanten. Nu we te maken hebben met extreme volatiliteit houden we niet alleen de markten goed in de gaten, maar kijken we ook naar de lange termijn.

De impact van het coronavirus op de wereldwijde groei zal waarschijnlijk aanzienlijk zijn. We zien die bezorgdheid nu al op de internationale beurzen, de omvang en duur van de impact zijn uiterst lastig te voorspellen.

In de huidige situatie houdt ons beleggingsteam dagelijks contact om de huidige omstandigheden te beoordelen en te bespreken welke verdere maatregelen we kunnen nemen.

Kan Architas nog steeds de beleggings- en bewakingsprocessen toepassen als de teams thuiswerken?

We hebben altijd robuuste bedrijfscontinuïteitsplannen bijgehouden. We hebben strenge maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat we onze activiteiten in een scenario als dit doeltreffend kunnen voortzetten.

Zoals reeds vermeld, is Architas een internationaal bedrijf en werken onze teams al een aantal jaren van thuis via gecentraliseerde systemen. Alle medewerkers hebben een laptop en technische apparatuur waarmee ze via een internetverbinding overal kunnen werken.

Op niveau van onze centrale teams, kunnen we alle vergaderingen die essentieel zijn voor het bestuur van de vennootschap, zoals ons investeringscomité en overleg over risicobeheer, ongehinderd blijven organiseren via conferencecalls. We verzekeren u dat uw geld met dezelfde zorgvuldige due diligence wordt beheerd dan als we op kantoor zouden werken.

Ons commerciële team beschikt eveneens over laptops en beveiligde verbindingen waarmee ze een goede opvolging van hun zakelijke relaties kunnen garanderen, dossiers kunnen bijwerken (bijvoorbeeld op niveau van een MiFID-profiel) alsook vragen van klanten behandelen (bijvoorbeeld een nieuwe investering of wijziging van de strategie).

Samenvattend

Als vermogensbeheerder met vestigingen in verschillende landen en als onderdeel van de internationale AXA-groep hebben we er alle vertrouwen in dat we over de systemen en controlemechanismen beschikken om efficiënt te kunnen blijven werken. We beseffen dat dit een moeilijke tijd is, maar we staan voor u klaar.

Heeft u vragen of zorgen, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw relatiebeheerder per e-mail of telefoon. Indien nodig, dan kan u een overzicht van hun contactgegevens terugvinden op be.architas.com/onze-relatiebeheerders. Eveneens blijven onze interne diensten te uwer beschikking op 02/678. 60.00 of per e-mail : operations@architas.com. We beantwoorden graag uw vragen en zijn beschikbaar om uw eventuele bezorgdheden te bespreken.

Nicolas Deschamps, Head of Client Group, Architas

 

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten