Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Onze aanpak

Een strategie aangepast aan uw beleggersprofiel.  Op basis van een gepersonaliseerde analyse zal uw relatiebeheerder samen met u uw profiel en uw langetermijnvisie bepalen.

Bij AXA IM Select staat uw relatiebeheerder steeds voor u klaar. Hij zal u begeleiden doorheen onderstaande stappen. Tijdens het hele proces is er een voortdurende dialoog met uw relatiebeheerder. Uw belangen en de realisatie van uw doelstellingen zijn onze hoogste prioriteit. Samen met onze beleggingsexperts zal uw relatiebeheerder instaan voor alle aspecten van het beheer. Zo kunt u zich volledig focussen op wat voor u belangrijk is.


Aandachtig luisteren om uw precieze noden te definiëren

Uw relatiebeheerder is een vertrouwenspersoon die er alles aan doet om uw bevoorrechte gesprekspartner te worden voor het beheer van uw activa. Daarom zal zij of hij in eerste instantie aandachtig naar u luisteren. Om u te helpen om het juiste beleggingsprofiel te bepalen, is het belangrijk dat uw relatiebeheerder uw persoonlijke situatie juist kan inschatten.

 Alle financiële en persoonlijke informatie die u met deze persoon deelt, blijft uiteraard volledig vertrouwelijk en wordt met de grootste discretie behandeld.

 Om een correct en volledig beeld te krijgen van uw situatie en uw noden, kunnen verschillende thema’s aan bod komen tijdens het gesprek:
• Uw financiële situatie
• Uw prioriteiten
• Uw toekomstplannen
• Voorbereiding van uw pensioen
• Voorbereiding van uw nalatenschap
• Uw kennis en ervaring

We zullen een gepersonaliseerde analyse doen van uw vermogen. De inventaris van uw financiële en vermogenssituatie zal aangevuld worden met een beschrijving van uw beleggingsprofiel en beleggersstrategie.

Voor uw relatiebeheerder is het essentieel te weten hoe belangrijk de veiligheid voor u is en wat uw beleggingshorizon is.

Verberg alles

Een gepersonaliseerde oplossing voorstellen

Zodra uw financiële situatie, uw kennis en ervaring met beleggingen en uw beleggingsdoelstellingen in kaart zijn gebracht, bepaalt u samen met de relatiebeheerder uw beleggingsprofiel. Dit profiel weerspiegelt het risiconiveau dat u bereid bent te nemen.

AXA IM Select heeft zes beleggingsstrategieën gedefinieerd, van meer voorzichtig tot meer agressief: Conservatief, Defensief, Neutraal, Dynamisch, Agressief en Flexible Allocation.

Op basis van deze beleggingsstrategie, kan uw portefeuille samengesteld worden. Uw relatiebeheerder zal bijgestaan worden door een team van beleggingsexperts die steeds op de hoogte zijn van ontwikkelingen in hun domein.

Het resultaat bestaat uit een waaier van fondsen waarin bijna alle activaklassen, regio’s, thema’s, stijlen en sectoren vertegenwoordigd zijn.

Deze fondsen zullen beheerd worden volgens het principe Core-Satellite zodat uw portefeuille zowel evenwichtig als performant is. 

• 6 beleggingsstrategieën
• Portefeuillesamenstelling

Verberg alles

Beslissen met respect voor uw profiel en uw wensen 

Uw relatiebeheerder zal het voor u uitgetekende vermogensbeheerplan voorstellen en uitleggen.

Als het plan aan uw verwachtingen beantwoordt, hoeft u alleen nog een discretionair contract af te sluiten met AXA IM Select die uw beleggingen op een actieve, objectieve en gediversifieerde manier beheren.

Onze financiële teams zullen hun knowhow gebruiken om de rendementsperspectieven van uw portefeuille te optimaliseren volgens een beproefde strategie.

Uiteraard staan uw persoonlijke belangen en wensen altijd centraal.

Wordt u geconfronteerd met onvoorziene grote uitgaven of dient er zich plots een financiële opportuniteit aan? Geen nood. Uw kapitaal is altijd beschikbaar, gewaardeerd volgens de marktomstandigheden.

Verberg alles

Uw portefeuille continu opvolgen, aanpassen en u op de hoogte houden

De markt is permanent in beweging en beïnvloedt het potentieel van de fondsen.

AXA IM Select beheert actief de samenstelling van de blokken waarin u belegt. Door het gewicht van bepaalde blokken te verhogen of te verlagen. Of door bepaalde fondsen uit een blok te verwijderen en door andere te vervangen. Altijd en uitsluitend in uw belang, door erover te waken dat uw portefeuille altijd aan uw noden beantwoordt.

Hoewel de service van AXA IM Select gebaseerd is op discretionair beheer, behoudt u altijd de controle over uw vermogen. Het is dus belangrijk dat u de ontwikkeling van uw portefeuille kent.

Elke drie maanden ontvangt u een gedetailleerd rapport over de samenstelling en prestaties van uw beleggingsportefeuille. U ontvangt ook maandelijks relevante informatie in verband met de beleggingsstrategie van AXA IM Select en de algemene marktsituatie. 

Verberg alles


Contacteer ons

Aarzel niet om contact met ons op te nemen mocht u nog vragen hebben of om een afspraak te maken.

Contacteer-ons

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten