Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Beleggen in volatiele markten

Beleggers beschrijven markten en aandelen vaak als ‘volatiel’. De term werd recent veel gebruikt om de periode sinds de coronacrisis in een negatieve context aan te duiden. Toch is volatiliteit meer dan dat, zoals u kunt lezen in de onderstaande artikels.

Volatiliteit is slechts een statistische maatstaf om schommelingen rond een gemiddelde prijs aan te geven. Beleggers moeten dus misschien gewoon leren leven met volatiliteit. Om ze daarbij te helpen, stelden we een reeks artikels samen waarin we beschrijven hoe u enkele nadelen die met volatiliteit worden geassocieerd kunt tegengaan en een 5-puntenchecklist aanbieden die handig is voor iedere belegger.

Tijd is de vriend van een goed bedrijf
en de vijand van een middelmatig bedrijf.
Warren Buffett

Artikels

Grip op door de markt beheerde emoties

Volatiliteit op wereldwijde markten is normaal. Toch hebben veel beleggers een neiging naar verliesaversie. We leggen uit waarom het belangrijk is om op uw langetermijndoelen te blijven focussen en geen beslissingen te nemen op basis van kortetermijnfluctuaties.

LEES MEER

Beleggen voor de lange termijn: waarom aandelen na verloop van tijd stijgen

Aandelen stijgen niet jaarlijks, maar in de VS zijn ze op de lange termijn elke drie op de vier jaar gestegen. We onderzoeken hoe een hogere productiviteit en hogere cashflows van bedrijven, bevolkingsgroei en veranderingen in hoeveel beleggers bereid zijn te investeren bijdragen aan beleggen voor de lange termijn.

LEES MEER

Psychologische valkuilen bij het beleggen

Iedere belegger kan last hebben van psychologische valkuilen. Deze kunnen invloed hebben op hun beleggingskeuzes, soms met negatieve gevolgen. We lichten de meest voorkomende valkuilen toe.

LEES MEER

Gids over beleggen in volatiele markten

Van het belang van een gediversifieerde portefeuille tot een
5-puntenchecklist voor beleggers: in deze gids leest u alle aandachtspunten bij het beleggen in een volatiele markt.

ONZE GIDS DOWNLOADEN

Onze nieuwste inzichten

Krijg toegang tot diverse artikels, podcasts, video’s en praktische bronnen van het deskundige team bij AXA IM Select en onze toonaangevende partners in beleggingsfondsen. Ontvang informatie over een breed scala aan onderwerpen, waaronder financiële markten, multi-manager beleggen, macro-economie, verantwoord beleggen, ESG en bijvoorbeeld megatrends, zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws en de nieuwste inzichten.

The Monthly Review: hoofdpunten april

Op de markten voor landbouwgrondstoffen schoot cacao omhoog nadat het slechte weer zorgde voor een slechte oogst, wat de prijzen voor chocolade de lucht in joeg. Bij de edelmetalen bereikte goud het ene record na het andere als reactie op de aanhoudende inflatie in de VS en op de onzekerheid over het rentetraject.

Close Look: Verlaagt de Fed als laatste de...

De marktverwachting omtrent renteverlagingen in de VS is sinds begin 2024 volledig veranderd. De zelfverzekerde prognoses over zes dalingen met 0,25% zijn gekrompen tot minder dan twee renteverlagingen tot het einde van het jaar.

Actieve en passieve fondsen ... en gemiste kansen

Passieve beleggingsfondsen, meestal beursgenoteerde indextrackers, winnen al enkele decennia gestaag aan populariteit. Met een totale waarde van $ 13,3 biljoen waren passieve fondsen in de VS eind 2023 voor het eerst meer waard dan actieve fondsen. Contacteer ons

Aarzel niet om contact met ons op te nemen mocht u nog vragen hebben of om een afspraak te maken.

Contacteer-ons

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten