Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Psychologische valkuilen bij het beleggen

Psychologische valkuilen zijn overtuigingen en gedachten waarvan u zich niet bewust bent en die uw beslissingen kunnen beïnvloeden. Soms hebben ze negatieve gevolgen. Zonder de juiste aandacht kunnen zelfs de voorzichtigste beleggers er last van hebben, vooral bij stress of onzekerheid. In dit artikel belichten we de meest voorkomende valkuilen en laten we zien hoe we hiermee omgaan bij AXA IM Select.

Wat we doen bij AXA IM Select

Bij AXA IM Select volgen we een robuust en consistent beleggingsproces, zodat we deze psychologische valkuilen vermijden.

  • We streven ernaar objectieve beslissingen te nemen op basis van bewijs en nemen pas een beslissing nadat we eventuele tegenargumenten hebben onderzocht.
  • We hebben een divers team van analisten die allemaal hun eigen specialisaties hebben. Ze gaan regelmatig met elkaar in gesprek en worden aangemoedigd om naar elkaars standpunten te vragen.
  • We houden de wereldeconomie, de aandelenmarkten en onze onderliggende beleggingen voortdurend in de gaten. We durven wijzigingen aan te brengen op basis van nieuwe informatie.
  • We volgen een consistent proces voor de beoordeling van fondsen en sectoren, zodat we ons niet uitsluitend richten op informatie die een bepaalde visie ondersteunt.
  • We controleren de managers van de onderliggende fondsen in onze portefeuilles om zeker te weten dat ze deze processen ook toepassen.

Gids over beleggen in volatiele markten

Van het belang van een gediversifieerde portefeuille tot een
5-puntenchecklist voor beleggers: in deze gids leest u alle aandachtspunten bij het beleggen in een volatiele markt.

ONZE GIDS DOWNLOADEN

Laatste NieuwsContacteer ons

Aarzel niet om contact met ons op te nemen mocht u nog vragen hebben of om een afspraak te maken.

Contacteer-ons

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten