Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Emmanuel Ska

Head of Compliance & Internal Control

Missie

Als uitvoerend bestuurder en hoofd van Compliance en Interne Controle, kan mijn missie samengevat worden in 2 actielijnen:

  • Het beheersen van risico’s door de implementatie van strenge controles en herstelplannen
  • De opvolging van de conformiteit van AXA IM Select’s activiteiten ten opzichte van de toegepaste regelgeving en de bescherming van de belangen van onze klanten.

Loopbaan

Ik startte mijn carrière in de financiële sector bij ASLK in 1996 als kantoordirecteur. Achteraf werkte ik op verschillende afdelingen van Fortis Bank, voornamelijk op de dienst Commerciële Kredieten als financieel analist, maar ook op Marketing als beheerder investeringsproducten.

Door mijn interesse in de wereld van fondsenbeheer, besliste ik in 2008 om mijn carrière verder te zetten bij BNP Paribas Asset Management als hoofd Compliance en Interne Controle. In 2015 trad ik toe tot het interne audit-team van BNP Paribas Fortis, waar ik verschillende missies uitvoerde als auditor gewijd aan onderwerpen betreffende conformiteit.  

Omdat ik graag meer betrokken wenste te raken in een bedrijf op menselijke schaal, maakte ik in november 2017 de overstap naar AXA IM Select om er het risico, juridische zaken en compliance te beheren.

Opleiding

Ik studeerde af met een diploma rechten aan de UCL. Bijkomende ervaring vergaarde ik door verschillende opleidingen in onder andere Beheer (IAG UCL), Bedrijfscommunicatie (Erasmus Universiteit – Nederland) en Management (Cedep-Insead – Frankrijk). Eveneens beschik ik over een certificaat van Interne Controle (ICHEC) en een master in Interne Audit (Antwerp Management School).

Terugkeren

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten