Ga naar de hoofdpagina Ga naar voettekst van de site

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Beleggen in volatiele markten

Beleggers beschrijven markten en aandelen vaak als ‘volatiel’. De term werd recent veel gebruikt om de periode sinds de coronacrisis in een negatieve context aan te duiden. Toch is volatiliteit meer dan dat, zoals u kunt lezen in de onderstaande artikels.

Volatiliteit is slechts een statistische maatstaf om schommelingen rond een gemiddelde prijs aan te geven. Beleggers moeten dus misschien gewoon leren leven met volatiliteit. Om ze daarbij te helpen, stelden we een reeks artikels samen waarin we beschrijven hoe u enkele nadelen die met volatiliteit worden geassocieerd kunt tegengaan en een 5-puntenchecklist aanbieden die handig is voor iedere belegger.

Tijd is de vriend van een goed bedrijf
en de vijand van een middelmatig bedrijf.
Warren Buffett

Artikels

Grip op door de markt beheerde emoties

Volatiliteit op wereldwijde markten is normaal. Toch hebben veel beleggers een neiging naar verliesaversie. We leggen uit waarom het belangrijk is om op uw langetermijndoelen te blijven focussen en geen beslissingen te nemen op basis van kortetermijnfluctuaties.

LEES MEER

Beleggen voor de lange termijn: waarom aandelen na verloop van tijd stijgen

Aandelen stijgen niet jaarlijks, maar in de VS zijn ze op de lange termijn elke drie op de vier jaar gestegen. We onderzoeken hoe een hogere productiviteit en hogere cashflows van bedrijven, bevolkingsgroei en veranderingen in hoeveel beleggers bereid zijn te investeren bijdragen aan beleggen voor de lange termijn.

LEES MEER

Psychologische valkuilen bij het beleggen

Iedere belegger kan last hebben van psychologische valkuilen. Deze kunnen invloed hebben op hun beleggingskeuzes, soms met negatieve gevolgen. We lichten de meest voorkomende valkuilen toe.

LEES MEER

Gids over beleggen in volatiele markten

Van het belang van een gediversifieerde portefeuille tot een
5-puntenchecklist voor beleggers: in deze gids leest u alle aandachtspunten bij het beleggen in een volatiele markt.

ONZE GIDS DOWNLOADEN

Onze nieuwste inzichten

Krijg toegang tot diverse artikels, podcasts, video’s en praktische bronnen van het deskundige team bij AXA IM Select en onze toonaangevende partners in beleggingsfondsen. Ontvang informatie over een breed scala aan onderwerpen, waaronder financiële markten, multi-manager beleggen, macro-economie, verantwoord beleggen, ESG en bijvoorbeeld megatrends, zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws en de nieuwste inzichten.

Actieve en passieve fondsen ... en gemiste kansen

Passieve beleggingsfondsen, meestal beursgenoteerde indextrackers, winnen al enkele decennia gestaag aan populariteit.  Met een totale waarde van $ 13,3 biljoen waren passieve fondsen in de VS eind 2023 voor het eerst meer waard dan actieve fondsen.

The Monthly Review: hoofdpunten maart

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat TikTok uit de Amerikaanse app stores weert, tenzij het Chinese moederbedrijf ByteDance instemt met de verkoop van de app. De gebruikers zouden in de toekomst geen updates meer krijgen, waardoor TikTok na verloop van tijd irrelevant zou worden in de VS.

Close Look: Generatieve artificiële...

Er is al veel geschreven over het transformatieve potentieel van generatieve artificiële intelligentie (gen AI) in de diverse industrietakken en landen wereldwijd. En er zijn al vele miljarden dollars verdiend door investeerders diedeze revolutionaire nieuwe technologie uit overtuiging wilden financieren, of gewoon speculeerden op het succes. Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Vul via dit formulier uw contactgegevens in als u zich wilt abonneren op onze nieuwsbrief. Hierbij gaat u ermee akkoord dat wij uw naam, voornaam en contactgegevens bewaren zodat wij deze u per e-mail kunnen toesturen. U kunt zich altijd afmelden door op de link in de e-mail te klikken.

Abonneer u hier

We gebruiken cookies op onze website om te zorgen voor een vlotte en gebruiksvriendelijke werking. 
Meer weten